fredag 20 maj 2016

Fredagsmys igen

Jag tycker ofantligt mycket om Göteborgs Central. Det är den nästvackraste byggnaden i hela världen! Slagen endast av Sagrada Familia i Barcelona. Den är fylld av ljud, lukter, smaker och intryck som ger mej ståpäls. Människor som möts och skiljs, som släpar på väskor och har äventyr i blicken. Som äter, fikar, stressar och chillar. Och jag älskar tåg i alla former. Idag fick jag en hel eftermiddag på perrong 3 och 4. Det blev många tåg och många utrop. 

"Ding dong. SJ snabbtåg från Stockholm, Katrineholm och Skövde med ordinarie ankomsttid 14 och 30 ankommer strax till spår 3."

Det var tredje fredagen av fyra som vi tillbringade på Göteborgs Central. Tidigare har vi haft På spåret med Lars och förra veckan var det ju Ombordvisning av SJ3000 (snabbtågen Göteborg-Malmö) med Lars, Lizette och Johan. Idag var det dags för praktisk utbildning av rullstolsliften på X2000 med Magnus. Det är han med den orangea västen.


Det tog hela eftermiddan. Inte för att det är så himla svårt men för att tågen måste komma i tid och stå still. Dom gör inte alltid det. Står still alltså. Det händer att dom ankommer, släpper av alla resenärer och sen sticker till Olskroken där dom tvättas och tankas och töms och vänds och då får man snällt stå på perrongen och vänta tills dom kommer tillbaka. Och står still. Det måste nämligen finnas en perrong för att man ska kunna träna på rullstolsliften så det funkar inte att kuta bort till bangården och leka. 

Det var roligt att göra något praktiskt efter förmiddagens mer teoretiska inslag i form av Lokala biljetter med Ann. Ann är som ett uppslagsverk när det gäller biljetter. Och tro mej, det finns inte en mikroskopisk chans att ens den mest förslagne fuskåkare eller bedragare skulle klara sej förbi Ann utan giltigt färdbevis. Nänänä! Hon har full koll. "Ann Hawkeye"! 

När jag kom hem var det dags att hämta paket. Det efterlängtade paketet. Uniformspaketet!!! Ingen ände på lyckan idag. Jag får ta det där med uniformen i morgon annars blir det för mycket roligt på en och samma dag. Under tiden kan ni väl kolla ifall ni också tycker att Sagrada Familia är liiite vackrare än Göteborgs central? Eller?

Sagrada Familia

Göteborgs Central



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar