lördag 4 februari 2017

Plättlätt recept

Vad ska man skriva om när man inte åkt så mycket tåg utan gått en facklig kurs, haft en sjukdag och varit ledig några dagar? (Varit förkyld för första gången på typ två år....) När jag stod vid spisen och stekte min nya mellanmålsfavorit kom jag på att det kan jag ju dela med mej av! Ett glutenfritt och plättlätt, nyttigt och gott mellanmål.
Vassegoa!

BANANPLÄTTAR
20-25 st
Tidsåtgång: ca 15 min

Du behöver:
1 banan
2 ägg
smör
kanel
flytande honung

Gör såhär:
Ta en djup tallrik och mosa bananen med en gaffel
Knäck 2 ägg och vispa ihop alltsammans med gaffeln
Sätt stekpannan på medelvärme och häll i smör
Ta en vanlig matsked och klicka ut smet, ca 7 plättar åt gången, helst inte större än 7-8 cm
Vänd dem när de är gyllenbruna
Serveras varma med kanel och ringlad honung
MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar